Om BYGVÆRK

Dem vi er

BYGVÆRK er etableret december 2020 af Jan Felland, ejer og indehaver af ARKINAUT Arkitekt- og byggerådgivning ApS, og forfatter til flere bøger om byggeri, senest BYG OM BYG TIL RENOVER

Kontakt os via formularen nederst på siden.

Sparring og fotos leveret af Morten K. Mathiasen, ingeniør, byggerådgiver og indehaver af MKMbyg

Det vi gør

Vi hjælper professionelle med at finde solid byggeviden, fordi det giver færre byggefejl, glade kunder og stoltheden tilbage i byggebranchen. Vi er “the missing link” indenfor byggevidensystemet i Danmark.

Hvorfor vi gør det

Fordi vi ikke kan lade være. 

Fordi vi selv manglede en “indholdsfortegnelse” til den samlede mængde byggeviden.

Fordi vi dagligt ser de samme byggefejl blive gentaget igen og igen.

Fordi der mangler et initiativ som starter “nedefra”, med de helt konkrete byggefejl som ofte sker. Et initiativ der IKKE skal løse “alt for alle”, men tager fat på de mest typiske byggefejl, en efter en, og retter fokus direkte mod den eksisterende og uvildige viden “derude” som kan forebygge fejlene.

Fordi vi gerne vil hjælpe alle ambitiøse håndværkere og rådgivere der ønsker at undgå byggefejl, og være stolte over det de bygger. 

Hvordan vi gør det

Uanset om du er rådgiver eller håndværker vil du nok gerne undgå byggefejl. Derfor skal du vide hvor der er nogle gode anvisninger og den nyeste viden, når du skal tegne eller bygge.

Det kan være vanskeligt at følge med og bevare overblikket over videnkilder i en travl hverdag. For der findes en hulens masse god byggeviden, fordelt på utallige kilder, og der kommer hele tiden nye til. Man kan blive fristet til at ”gøre som vi plejer”.

Det er slut nu.

BYGVÆRK fortæller dig nemlig hurtigt og nemt, hvor du skal lede efter de svar du søger. På dine vegne trawler vi det ”almene tekniske fælleseje” igennem og på dine vegne følger vi løbende med i nye videnpublikationer. Vi udvælger, strukturere og præsentere kilderne for dig på en funktionel måde, så du hurtigt kan finde frem til den viden du søger.

Vi tager fat på et emne ad gangen, og opbygger på den måde en samlet guide til god og anvendelsesorienteret byggeviden.

Kan man ikke bare Google?

Nej, for Google ved fx ikke hvad der står på side 85 i en SBI-anvisning. Google kan ikke bedømme kildernes byggefaglige kvalitet. Google præsenterer ikke kilderne i en kontekst. Og Google læser ikke nyhedsbreve fra etablerede vidensinstitutioner. Google præsenterer dig med andre ord for en masse du ikke har brug for, og du ved aldrig om du har fundet det mest relevante.

Der er heller ingen af de etablerede videninstitutioner som formidler konkret overblik over specifikke emner på tværs af kilder.

Der mangler en redaktør som researcher, prioriterer og præsenterer dig for, hvor du finder viden der konkret kan reducere omfanget af typiske byggefejl. Det er BYGVÆRK.

De kriterier vi bruger

Hos BYGVÆRK monitorerer vi kilder til den bedste og mest uafhængige byggeviden. Vi fokuserer derfor på viden fra de etablerede videninstitutioner. Der er også en enorm stor viden hos producenter og leverandører af byggematerialer, men da disse parter ikke kan siges at være uafhængige, kigger vi ikke den vej. 

BYGVÆRK henviser til: uvildig viden; hovedkilden; viden der er anvendelsesorienteret.

Hvorfor "BYGVÆRK"?

Fordi "bygværk" betyder en "bemærkelsesværdig bygning eller anden konstruktion". Måske sammensat af "byggeri" og "mesterværk". Så "bygværk" rimer på faglig stolthed, ærekærhed og omhyggelighed. Værdier vi sætter højt. Derfor er BYGVÆRK et godt ord til at forene alle os der ønsker at bygge fejlfrit.

År 2026

"På få år har BYGVÆRK forandret den måde byggebranchen tilgår ny viden. De har formået at skabe overblik på et komplekst område, og deres guide har været med til at nedbringe omfanget af byggefejl. BYGVÆRK var det "missing link" der manglede for at den etablerede byggeviden kom mere ud over rampen."

Kontakt os

Udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig.

Kontakt os

Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at bruge siden accepterer du dette.